Rekord i plankan

Plankan är en populär träningsform som genomförs av både nybörjare och erfarna träningsmänniskor. Plankan går ut på att du lägger dig rakt ner på golvet, låter dina underarmar och tår vara på marken medan du …

Rekord i plankan

Plankan är en populär träningsform som genomförs av både nybörjare och erfarna träningsmänniskor. Plankan går ut på att du lägger dig rakt ner på golvet, låter dina underarmar och tår vara på marken medan du lyfter upp din kropp i en raklång position – som en planka! Huvudet ska vara placeras ovanför dina händer och du ska se dina tummar. För att underlätta plankan kan du föreställa dig att någon drar dig uppåt i huvudet och nedåt i hälarna – för att få känslan att du är längre. Plankan brukar göras under en viss tid då det är en statisk övning som blir jobbigare desto längre du gör den. Det finns personer som lyckats hålla plankan sjukt länge varav rekordet för plankan hålls av George Hood.

Världsrekord i plankan

Världsrekordet i plankan hålls av amerikanen George Wood. George Wood var 57 år gammal när han kammade hem rekordet. Wood är en pensionerad narkotikapolis och marinsoldat och har onekligen en bra grundfysik som lyckades slå det föregående världsrekordet på 4 timmar och 23 sekunder. Världsrekordet finns med i Guiness rekordbok och ligger på 5 timmar och en kvart. Hans trick för att kamma hem världsrekordet var att hålla sig så distraherad som möjligt under tiden.

Inte George Woods första världsrekord

Rekordet i planka är inte det första världsrekordet George Wood har kammat hem. Han är något av en veteran när det kommer till att slå världsrekord. Faktum är att att plankrekordet är hans sjunde förstaplats i Guiness rekordbok vilket visar på att han har en särskild skicklighet när det kommer till att slå världsrekord. Just plankrekordet gjorde George Wood i rent välgörenhetssyfte, nämligen för att samla ihop pengar till något som kallas ”Semper fi fund”, vilket är en insamlling som går direkt till att rehabilitera och vårda marinsoldater som skadats i tjänst.

Lämna en kommentar